Poslodavci u FBiH najavili povećanje plata i do 400 KM, ali nakon što se ispuni jedan uslov

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

????????????

*** .gotovo je i ovo malo sto je ostalo radne snage,svaki dan odlazi.đaba vam vase lazi i ublehe.molit cete vi da vam se radi za 2 hiljade za pola godine,nece imat ko da vam radi.

batal

Nije to povečanje plaća, to je ono uzet ćemo od države 200 do 500 maraka a obetćaćemo radnicima 100-do 400 u suštini uzet ćemo od države 500 dat ćemo radnicima50 do 100 i dobro i njima i nama,hajmo kupit novi lamborđini.Nisu ovdje visoki doprinosi.ovdje je visok lopovluk ma..u vam lopovsku i državi i robovlasnicima.Otiđiet u SAD pa vidite koliki su porezi .NE PO LEĐIMA RADNIKA NE PO LEĐIMA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA NE PO LEĐIMA PENZIJSKOG OSIGURANJA.***

MrziteljPDA

Nije to povečanje plaća, to je ono uzet ćemo od države 200 do 500 maraka a obetćaćemo radnicima 100-do 400 u suštini uzet ćemo od države 500 dat ćemo radnicima50 do 100 i dobro i njima i nama,hajmo kupit novi lamborđini.Nisu ovdje visoki doprinosi.ovdje je visok lopovluk ma..u vam lopovsku i državi i robovlasnicima.Otiđiet u SAD pa vidite koliki su porezi .NE PO LEĐIMA RADNIKA NE PO LEĐIMA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA NE PO LEĐIMA PENZIJSKOG OSIGURANJA.oporezujte kladionice ma..u vam lopovsku ka batal doprinosi na minimalac su 430 maraka tako da se ne može uzeti od države 500! Idi u štalu krave ti se obadaju a ekonomiju prepusti drugima

Jole

To se kaze obecanje ludom radovanje!!vidjet cemo koliko ce stvarno biti povecanje ako ga uopste i bude!!to je isto kao i sa penzionerima!!

Posoodavala radodavalac

Najbolje da ne plačaju porez nikako , da se ukine zdravstveno i penziono osiguranje. I ovako već ne plačaju na 1/ 4 a to je topli obrak, regres,prevoz. Da li razmišljaju da će ovi radnici jednom ostariti i da će morati živjeti od penzije ?

4566tz44

Niti jedan poslodavac nije zatvorio firmu,svi su od poslije ratnih kokosinaca izgradili mega firme i svoja famelijarna carstva.mozete vi dati sad svakom radniku placu od 2 hiljade bez problema,gladne vam ovi,malo vam crne zemlje bilo,prijeratni siromasi i kokosari.

Grom

Ma ne morate doprinose nikako plaćati .mene čudi da u Bosni ima još majmuna da hoće da rade za takvu đubrad.

Neko iz mase

Najmanje plate imaju u Robotu o njemu se ne priča jer je zaštićen kao bijeli medvjed. Nisu džaba otišli radnici iz Zvornika da se ne govori koliko ih je otišlo u svim a gleda da upregne radnike kao volove da oru za bjednu platu i bonove da ne spominjem ostale doprinose koje svi imaju ali u ovoga zakon kao iz Kualalumpura mada sam sigurna da je i tamo bolje. Ova zemlja Bosna i Hercegovina ,Federacija BiH i Republika Srpska kako god je zvali prelijepa je zemlja samo glavešine je kvare a sebi prave kule i gradove , ***onjama i robovlasnicima trebaju pare radnicima ne , ,vazda im malo pohlepa ,pa kada zaškripi počinje priča o međusobnoj netrpeljivosti, ratu, mazanju očiju i skretanju sa važnih stvari za o(p)stanak naroda.

Doctor Ksarabas

doprinosi na minimalac su 430 maraka tako da se ne može uzeti od države 500! Idi u štalu krave ti se obadaju a ekonomiju prepusti drugima ka MrziteljPDA Jel ti majka tamo?

/ Najnovije