Posljednji pozdrav konjičkom Lavu: Čovjek koji je živio planetu Prenj, a venama mu tekla Neretva

4
Radiosarajevo.ba
Posljednji pozdrav konjičkom Lavu: Čovjek koji je živio planetu Prenj, a venama mu tekla Neretva
Foto: Facebook / Dinno Kasalo

U vikendici kod Konjica samoubistvo je počinio Dinno Kasalo, majstor fotografije, reditelj brojnih dokumentarnih filmova i veliki zaljubljenik u prirodu. Bio je urednik i producent na BHRT-u.

Od njega su se oprostili i iz Fondacije Atelje za društvene promjene.

"Posljednji pozdrav konjičkom Lavu... Veliki Dinno Kasalo, umjetnik, majstor fotografije, reditelj brojnih nagrađivanih filmova, strastveni planinar i borac za zaštitu prirode, od danas više nije s nama. Živjet ćeš u našim sjećanjima. U zelenilu naše Nere. U zvižduku vjetra iznad naših planina. U vrletima Prenja kojeg si toliko volio, napisao je jedan od Dinninih prijatelja i saboraca u ekološkim borbama koje je vodio.

Edin Džeko prihvata 'ponudu karijere'? Fenerbahce već našao zamjenu za Dijamanta

Edin Džeko prihvata 'ponudu karijere'? Fenerbahce već našao zamjenu za Dijamanta

Radi se o čovjeku koji je živio Planetu Prenj, dok je njegovim venama tekla Neretva. Njegova podrška u cjelokupnom procesu borbe protiv izgradnje malih hidroelektrana na slivu rijeke Neretvice također neće biti zaboravljena.

Fondacija Atelje za društvene promjene - ACT izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i poznanicima. Nek' mu je laka zemlja bosanskohercegovačka!", naveli su na Facebooku.

Posljednji pozdrav konjičkom Lavu... #fondacijaact Veliki Dinno Kasalo, umjetnik, majstor fotografije, reditelj brojnih...

Posted by Fondacija Atelje za društvene promjene - ACT on Wednesday, June 21, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije