Poslanik u Skupštini Srbije: Izgladnjeli Fikret za neke je propaganda protiv Srba

4
Radiosarajevo.ba
Poslanik u Skupštini Srbije: Izgladnjeli Fikret za neke je propaganda protiv Srba
FOTO: Screenshot / Enis Imamović

Enis Imamovićposlanik liste "Ujedinjena dolina SDA Sandžaka" jučer je u Skupštini Srbije govorio o logorima u Jasenovcu i Prijedoru.

"Kao čovjek i kao predstavnik bošnjačkog naroda u ovom parlamentu, svoje obraćanje počet ću minutom šutnje za sve nevine žrtve nacističkog logora u Jasenovcu“, poručio je na početku obraćanja Imamović.

Zatim je nastavio:

"Neka sjećanje bude pouka svima da se nikada i nikome ne dogodi da budu žrtve nacističkog i fašističkog režima i logora. Nažalost, dogodio se i genocid u Srebrenici, dogodili su se logori u Foči, Banjoj Luci, dogodio se i Prijedor.

Jedan takav logor u kojem su bili zatočeni Bošnjaci. U Prijedoru su po istim fašističkim metodama obilježili bijelim trakama preko ruke, a bošnjačke kućama bijelim čaršafama. I upravo se žrtvama Prijedora na televiziji sa nacionalnom frekvencijom vrijeđaju, te žrtve se izruguju i vrijeđaju", rekao je Imamović.

Osvrnuo se na redatelja filma "Dara iz Jasenovca".

"Jedan voditelj i redatelj posljednjeg filma posljednjeg filma logora na o Jasenovcu ismijavaju, vrijeđaju jednog izgladnjelog zarobljenika logora u Prijedoru.

Čak mu ne znaju ni ime, nazivaju ga 'onaj mršavi'. Ali, mu zato znaju dijagnozu, da je navodno bio bolestan... Izgladnjelog Fikreta Alića nazivaju propagandom protiv Srba i da sve bude odvratnije, sudjeluje čovjek koji je režirao posljednji film o logoru u Jasenovcu. Komentari su strašni, ali u pravom redu – uvredljivi, neodgovorni prema žrtvama u Jasenovcu. Ako se zaista bavio tim problemima, onda nema snage da se ismijava i izruguje žrtvama drugih logora“, poručio je Imamović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije