! / Poskupljuju cigarete svih bh. proizvođača: Ovo su nove cijene, stupaju na snagu uskoro

20. 06. 2022. u 12:28:00 L. M.

Shares: 0

Iz Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba da će poskupiti i cigarete drugih proizvođača, a ne samo Tvornice duhana Rovinj.

"U ovinosnosti od poslovne politike svakog proizvođača formirane su i nove cijene, neke vrste cigareta poskupljuju od 20. juna 2022. godine, neke od 01. jula 2022. godine, a neke od 18. jula 2022. godine", rečeno je iz UIO BiH.

Prema navodima, veliki proizvođači i distributeri cigareta mogu bilo kad u godini promijeniti maloprodajne cijene cigareta, s tim što u te nove cijene trebaju biti uključene važeće akcize.

"Prema trenutno vazećim propisima po kutiji cigareta plaća se proporcionalna akciza koja iznosi 42% maloprodajne cijene cijvareta i fiksna akciza koja iznosi 1,65 KM po paklici cigareta", kazali su iz UIO za portal Radiosarajevo.ba.

Prema podacima UIO BiH, zahtjev za nove maloprodajne cijene poslao je i proizvođač Philip Morris BH d.o.o Sarajevo. Cijene će se primjenjivati od 18. juna ove godine.

Nove cijene cigareta - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Nove cijene cigareta

Primjera radi, tri vrste cigareta Marlboro će poskupjeti sa 5.60 na 5.70 KM.

Isti zahtjev dostavio je i proizvođač Nelt d.o.o. Sarajevo. Nove cijene će važiti od 18. juna 2022. godine.

Pogledajte nove cijene ovog proizvođača:

Nove cijene cigareta - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Nove cijene cigareta


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)