Posjetili smo Kakanj uoči dženaze Dženi Gadžun: Dan žalosti, tišina, suze...

0
A. S.
Posjetili smo Kakanj uoči dženaze Dženi Gadžun: Dan žalosti, tišina, suze...
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Tuga na ulicama Kaknja

Tišina, muk, suze na svakom koraku...

Drugačije se ne može opisati  današnji dan u Kaknju, gradu u skoro samom srcu Bosne i Hercegovine, sa blizu 40.000 njenih stanovnika.

Danas je Dan žalosti u Kaknju, jer se BiH oprašta od djevojčice Džene Gadžun. koja je preminula nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici Bejtović u Sarajevu.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Ekipa portala Radiosarajevo.ba stigla je u ovaj grad, dva sata prije početka dženaze na mezarju u Gornjim Lučanima.

Na putu do mezarja - tišina. Kolone građana su krenuli na posljednji ispraćaj Dženi. 

Djevojčica je preminula nakon operacije na privatnoj poliklinici - undefined

Foto: Privatni album: Djevojčica je preminula nakon operacije na privatnoj poliklinici

U Kaknju je Dan žalosti. Na više mjesta spuštene su zastave na pola koplja. Tako je i na zgradi Općine Kakanj, na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova....

Potvrđeno nam je da su otkazane i sve planirane kulturno-zabavne i sportske manifestacije.

"Pozivamo vlasnike ugostiteljskih objekata, te elektronske i druge medije da svoje aktivnosti prilagode Danu žalosti", poručio je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

U samom Kaknju na više mjesta su Dženine fotografije. Građani koji prolaze pored njenih slika - zastanu. Neko ih blago pomiluje, pusti se i suza...

Podsjetimo, Džena je preminula nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici. S ciljem utvrđivanja uzroka smrti, urađena je obdukcija, a nalazi dodatnih vještačenja i analiza se čekaju. 

Dženini roditelji angažovali su i advokata kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za smrt djevojčice.

”Želim samo da se sazna istina kako je došlo do ovoga. Džena je bila zdrava, a nakon operacije, funkcije mozga su potpuno uništene. Zanima me od čega? Želim da nam kažu šta se dešavalo? Rekli su nam da je bila bez kisika dugo. Ako nisu znali da li imaju dovoljno kisika zašto su se zauzimali? Želim da na to odgovore?”, kazala je majka rahmetli Džene Gadžun.

Istraga je u toku. Iz privatne poliklinike Bejtović su najavili da će se narednih dana oglasiti. Vijest o njenoj smrti potresla je bh. javnost, svi čekamo da se sazna prava istina. Roditelji, građani, cijela Bosna i Hercegovina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije