Poruka SDP-a iz Mostara: Sve za Bosnu i Hercegovinu, Bosnu i Hercegovinu nizašta!

1
Radiosarajevo.ba
Poruka SDP-a iz Mostara: Sve za Bosnu i Hercegovinu, Bosnu i Hercegovinu nizašta!
Foto: SDPBiH / Održana sjednica u Mostaru

Kantonalni odbor SDP-a BiH HNK u ponedjeljak je održao svečanu sjednicu kojom je obilježena 30-godišnjica nezavisnosti Bosne i Hercegovine kao prisjećanje na referendum kojim je BiH odlučila da naša država treba ići putem osamostaljenja iz tadašnje državne zajednice, a u ciju suverene i nezavisne Bosne i Hercegovine, državue svih ravnopravnih građana i naroda Bosne i Hercegovine.

"U sadašnjim trenucima prijetnji za teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine važno je iznova ponavljati i isticati tu nepobitnu činjenicu, bez obzira na sve pokušaje da se tadašnji rezultat referenduma omalovaži. To neće uspjeti jer je upravo taj događaj bio inicijalna kapisla međunarodnog priznanja Bosne i Hercegovine kao samostalne i nezavisne države", poručuju iz SDP-a BiH.

U svojoj čestitci povodom Dana nezavisnosti predsjednik KO SDP BiH HNK Ismet Lulić podsjetio je da su Bosanci i Hercegovci svih nacionalnosti 1. marta 1992. godine izabrali suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu državu u kojoj su svi građani, narodi i narodnosti ravopravni.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

"Nadam se da ćemo nastaviti graditi takvu zemlju, poštujući i uvažavajući jedni druge za bolju budućnost svih nas. S toga ide poruka sa svečane sjednice KO SDP BIH HNK: Sve za Bosnu i Hercegovinu, Bosnu i Hercegovinu nizašta! Sretan Dan nezavisnosti BiH", poručio je Lulić.

Uz ovu Svečanu sjednicu KO SDP BiH HNK je ujedno održao i „Okrugli sto“ pod nazivom: „Uzroci i posljedice nejednakosti u BiH i socijaldemokratski odgovor“.

O ovoj temi i rješenjima koji mogu na brz i efikasan način izbrisati sve oblike diskriminacije u bosanskohercegovčakom društvu pred velikim brojem građana Mostara govorili su prof.dr Elvis Fejzić, profesor na fakultetu Političkih nauka u Sarajevu, mr. Jasmin Branković, pomoćnik ministra obrazovanja i nauke FBiH, Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH i Ismet Lulić, predsjednik KO SDP BiH HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije