! / Poruka NATO-a Dodiku: Snažno podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet BiH

20. 10. 2021. u 11:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Snažno podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet stabilne i sigurne Bosne i Hercegovine, kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz sjedišta Sjevernoatlanskog saveza (NATO) u Briselu.

To je komentar Saveza u povodu posljednjih aktivnosti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini, koji je praktički najavio destrukciju Oružanih snaga BiH, te otvoreno zaprijetio upotrebom oružane sile u slučaju "intervencije NATO -a u Bosni i Hercegovini", najavljujući čak i pomoć "prijatelja" koji ga neće ostaviti na cjedilu.

"Nastavljamo poticati domaće pomirenje, apeliramo na političke lidere da izbjegavaju retoriku podjela. Posvećeni smo održavanju snažnog političkog dijaloga i praktične saradnje sa Bosnom i Hercegovinom i nudimo stalnu podršku naporima za evroatlantske reforme - na dobrobit svih u Bosni i Hercegovini - uključujući i napore Misije NATO-a u Sarajevu.

Ohrabrujemo vodstvo Bosne i Hercegovine da u potpunosti iskoristi širinu NATO-ovih alata partnerstva i sigurnosti i partnerstvo te pozdravljamo rad Komisije za saradnju s NATO -om", kazao je za Radiosarajevo.ba dužnosnik NATO-a u Briselu.

Milorad Dodik nastavlja udar na državu BiH i aktivnosti na rušenju ustavno-pravnog poretka, a za danas je u Narodnoj skupštini RS najavljena rasprava o osnivanju agencije za lijekove na nivou entiteta RS, čime se praktično razvlašćuje državna agencija.

Nakon nedavnog tzv. ukaza predsjednice entiteta RS Željke Cvijanović kojim se derogira "Inzkov zakon" o zabrani negiranja genocida, Dodik je najavio seriju aktivnosti s ciljem povlačenja podrške osnivanju važnih državnih institucija, što se dovodi u vezu s pokušajem podrivanja državnog aparata.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)