Poruka na Twitteru: Evo kako je Milorad Dodik reagirao na sankcije njegovim političarima

5
Radiosarajevo.ba
Poruka na Twitteru: Evo kako je Milorad Dodik reagirao na sankcije njegovim političarima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik reagovao je na uvođenje sankcija SAD-a Nenadu Stevandiću, predsjedniku Narodne skupštine RS, Radovanu Viškoviću, premijeru RS, Željki Cvijanović, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Milošu Bukeljoviću, ministru pravde RS. 

Dodik se oglasio na svom Twitter nalogu:

"Sjedinjene Američke Države nisu birale zvaničnike RS pa ih neće ni smjenjivati.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

SAD misle da na ovaj način mogu disciplinovati svakoga ko ne misli kao oni. Sankcije pokazuju i nemoć velike globalne sile kao što su SAD. Bez obzira na sve, oni žele da sankcionišu ovaj narod jer mi smo predstavnici naroda.

Oni žele da promijene nas, da dođu neki koji će ćutati, klimati glavom i odobravati. Mi nismo zabrinuti zbog ovih sankcija", naveo je Dodik.

Podsjetimo, ovi lideri direktno su odgovorni za podsticanje donošenja zakona u Narodnoj skupštini RS kojim se odluke Ustavnog suda BiH proglašavaju nevažećim u RS, čime se obstruiše i ugrožava provedba Daytonskog mirovnog sporazuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije