Poruka Ćamila Durakovića: Ostanite mirni...

Radiosarajevo.ba
Poruka Ćamila Durakovića: Ostanite mirni...
AA / Ćamil Duraković, načelnik Srebrenice
Nakon što je objavljeno kako je Općinska izborna komisija (OIK) Srebrenica danas obustavila svoj rad, na Facebooku se oglasio i aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković.

"Pozivam građane Srebrenice, one u Srebrenici i van nje, da ne podliježu insceniranom kreiranju panike u našem gradu i da ostanu mirni i dostojanstveni, bez straha..."

Podsjećamo, predsjednik OIK-a Srebrenica Nermin Alivuković naveo je da je Općinska izborna komisija sinoć u 21 sat održala hitnu sjednicu kojoj su prisustvovali svi članovi, a telefonskim putem je bila uključena članica Ljiljana Stevanović koja je odsutna.

"Okolnosti za sazivanje te hitne sjednice jesu da su jučer pripadnici za podršku CJB Bijeljina došli u prostorije Općine Srebrenica da čuvaju izborni materijal pod izgovorom da je određena količina izbornog materijala iznesena iz skupštinske sale gdje je smješten. Ono što je iznošeno iz skupštinske sale jesu vreće s glasovima s nepotvrđenih mjesta i glasovi iz odsustva i to je izuzeto od Centralne izborne komisije. Ništa drugo nije izuzeto", kazao je Alivuković.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović izjavila je da se policijski službenici Jedinice za podršku CJB Bijeljina i Policijske stanice Srebrenica nalaze u zgradi Općine Srebrenica kako bi osiguravali izborni materijal, s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije