"Specijalna policija RS-a čuva izborni materijal i zgradu Općine Srebrenica"

Anadolija
"Specijalna policija RS-a čuva izborni materijal i zgradu Općine Srebrenica"
Foto: AA / Suad Arnautović
Član Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Suad Arnautović izjavio je novinarima okupljenim ispred zgrade te institucije u Sarajevu kako je specijalna policija Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske jutros u Srebrenici.

"Želim obavijestiti javnost da sam upravo saznao da je specijalna policija MUP-a RS-a ušla u Srebrenicu i da su pod njenom kontrolom prostorije Skupštine općine Srebrenica i sav izborni materijal", rekao je Arnautović, naglasivši kako je osjećao potrebu da ovu informaciju, kako pojedinac, podijeli s javnošću.

On je rekao  kako se "čudno nešto dešavalo" s izbornim materijalom u toku jučerašnjeg dana. 

"Ovakva situacija nije uobičajena, normalna i u skladu s Izbornim zakonom BiH", rekao je Arnautović.  

On je dodao kako smatra da je Općinska izborna komisija u Srebrenici u ovom trenutku pod velikim pritiskom i kako bi javnost trebala da se uključi u sve.

Inače, Općinska izborna komisija u Srebrenici trebala je početi ponovno brojanje glasova s pet biračkih mjesta u toj općini. 

Arnautović je dodao da još nema službenih informacija i da CIK trenutno održava sjednicu Kolegija na kojoj će vjerovatno biti riječi i o ovome. 

Inače, CIK danas treba da održi sastanak s članovima Općinske izborne komisije u Stocu, povodom incidenta koji se na dan lokalnih izbora u BiH dogodio u tom hercegovačkom gradu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije