Portparol SNSD-a: Sramnim izjavama o srpskom narodu Izetbegović stvari vratio unazad

Radiosarajevo.ba
Portparol SNSD-a: Sramnim izjavama o srpskom narodu Izetbegović stvari vratio unazad
Foto: RTRS / Radovan Kovačević
Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da su "svi građani, i Republike Srpske i Federacije BiH, od vremena izbora pa do danas, postali taoci nesređenih odnosa u bošnjačkom političkom korpusu".

Gostujući u emisiji Post faktum RTRS-a, Kovačević je rekao da u SNSD-u konstantno "imaju osjećaj da se pri formiranju vlasti na nivou BiH ide jedan korak naprijed, a tri ili četiri koraka nazad".

"Moram podsjetiti da smo prije mjesec dana imali prvi sastanak SNSD-a i SDA, i to SNSD kao pobjednička stranka u RS-u, a SDA kao stranka koja je dobila najviše glasova u bošnjačkom narodu. Samo dan poslije tih razgovora imali smo najavu inicijative SDA o promjeni imena Republike Srpske, što je potpuno nedopustivo i krajnje uvredljivo za nas u SNSD-u i sve građane Republike Srpske", rekao je Kovačević.

On je istakao da je lider SDA Bakir Izetbegović ponovo i nakon zadnjeg sastanka sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a BiH Draganom Čovićem, vratio stvari unazad.

"Bakir Izetbegović je sramnim izjavama o srpskom narodu i Kosovu opet sve stvari vratio unazad. Mi stvarno vjerujemo, mi se nadamo da će oni u bošnjačkom političkom korpusu da se uozbilje i da će. pošto se bave poliitkom, početi da rade svoj posao. Nadamo se da će prestati sa provokacijama, da će se posvetiti formiranju vlasti i početi da brinu o građanima i Republike Srpske i Federacije BiH", naglasio je portparol SNSD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije