Porodica Emira Spahića otkrila pravu istinu o zdravstvenom stanju bivšeg Zmaja

Radiosarajevo.ba
Porodica Emira Spahića otkrila pravu istinu o zdravstvenom stanju bivšeg Zmaja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Emir Spahić uspješno operisan na KCUS-u: Stigle prve informacije o oporavku

Emir Spahić se osjeća dobro i nema govora o navodnom otkazivanju bubrega, kako smo i mi pročitali u medijima, što nas je šokiralo. Upravo smo izašli iz bolnice i posjetili Emira. I on sam je bio začuđen informacijama koje su se pojavile u javnosti. To su riječi Halila Škaljića, daidže Emira Spahića za Sport1, a njim je bila i majka našeg kapitena Fatima Spahić.

Pogledajte snimak kada je Emir Spahić helikopterom iz Trebinja stigao u Sarajevo

Posljednjih dana dosta špekulacija se pojavljuje u javnosti, nakon što je nekadašnji kapiten iz bolnice u Trebinju prebačen na liječenje u Sarajevo.

Emir Spahić imao saobraćajnu nesreću, traži se helikopter za prebacivanje u Sarajevo

Helikopter Oružanih snaga BiH sa stadiona Koševo otišao po povrijeđenog Spahića

Informaciju da se osjeća bolje i da Emiru nije otkazao bubreg za Radiosarajevo.ba također je potvrđeno iz više izvora. 

 "U ovom trenutku jedina istina su ljekari odgodili operaciju karlice. Prati se rad bubrega, na kojem je hematom, ali daleko od toga da je otkazao. Pluća su u boljem stanju nego nakon saobraćajne nesreće. Svi smo optimisti kada je naš Emir u pitanju. Bio je borac na terenu, a i sada je", dodao je za Radiosarajevo.ba izvor blizak porodici, te dodao da poruke podrške stižu sa svih strana. 

Škaljić je dodao da "članovima porodice od ranog jutra zvoni telefon nakon što je objavljena vijest da mu je otkazao bubreg".

"Svi su zabrinuti zbog toga, ali mi ćemo sve još jednom zamoliti, kao porodica, da imate osjećaja i da ne puštate u javnost nikakve poluinformacije, jer sve to negativno utječe kako na samog Emira, tako i na nas članove njegove porodice. Shvatamo potrebu za informacijom, još jednom se zahvaljujemo svima koji su uz nas, ali vas molimo da ne prenosite dezinformacije", dodao je Škaljić.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je i PR službu Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS), ali niko nije odgovarao na naše pozive.

I iz Nogometnog saveza BiH su najavili da će javnost redovno informirati o zdravstvenom stanju, ali i oni poštuju zahtjeve porodice.

Pouzdano znamo da čelnici NSBiH svakodnevno obilaze Spahića u bolnici i da su svi, u prvom predu predsjednik Elvedin Begić i generalni sekretar Adnan Džemidžić, učinili maksimum napora da bivši kapiten nogometne reprezentacije BiH ima najbolji tretman. 

Podsjetimo, Emir Spahić, nekadašnji kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, 30. augusta je doživio saobraćajnu nesreću u blizini Gacka. Kasnije je smješten u bolnicu u Trebinju, da bi helikopterom Oružanih snaga BiH stigao na liječenje na KCUS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije