Porezna uprava FBiH: Javni poziv za obavljanje pripravničkog staža

Fena
Porezna uprava FBiH: Javni poziv za obavljanje pripravničkog staža
Porezna uprava Federacije BiH pozvala je sva nezaposlena fizička lica s poslovnom sposobnošću, koja žele da se stručno osposobe za samostalan rad u struci, da podnesu prijavu za obavljanje pripravničkog staža ili volontiranje.

Kandidati koji se odluče za podnošenje prijave moraju ispunjavati uslove: da samostalno osiguraju potrebna finansijska sredstva za finansiranje navedenog staža od strane davalaca sredstava, da imaju visoku stručnu spremu-VII stepen, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja.

U saopćenju Porezne uprave Federacije BiH se navodi da će kod odabira kandidata prednost imati lica sa završenim ekonomskim i pravnim fakultetom i višim prosjekom ocjena.

Porezna uprava Federacije BiH poziva i obrazovne institucije (fakultete i srednje škole) koje imaju interes da njihovi studenti i đaci iskustvo i praktična znanja steknu kroz rad u Poreznoj upravi Federacije BiH da se jave radi organiziranja prakse.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije