KS / Osim Batka osumnjičena još jedna osoba, prevarom pribavili više od 600.000 KM

20. 10. 2020. u 15:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Almir Čehajić Batko uhapšen je danas u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da je stekao protivpravnu imovinsku korist veću od 620.000 KM.

Pored njega, osumnjičena je još jedna osoba koja je jedna trenutno nedostupna, jer se nalazi u Turskoj, nezvanično saznaje Radiosarajevo.ba

Prema informacijama koje smo dobili, ta osoba je locirana i sutra bi trebala biti uhapšena. 

Naime, Batko se u predmetu Network sumnjiči za krivična djela u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje, koje su nudile takve usluge.

Kako nezvanično saznajemo, sumnjiči se i za podizanje i raspolaganje kreditima u ime firme City - Otvorena mreža iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj firmi koja je veća od 50 hiljada KM.

Da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu tereti se upravo Almir Čehajić Batko i još jedna osoba.

Podsjetimo, Čehajić je uhapšen po naredbi Tužilaštva BiH.

Prema informacijama koje smo dobili, akciju hapšenja su izvršili pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

"U toku je akcija Network i pretresi na četiri lokacije u Sarajevu. Uhapšena je jedna osoba zbog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i pranje novca", kazao je Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, za Radiosarajevo.ba.

Priveden je zbog navodnih finansijskih malverzacija.

U toku je pretres njegove imovine, kao i službenih prostorija, kako saznaje naš portal.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)