Poražavajući podaci: 50 posto djece iz BiH poslije školovanja ide u inostranstvo

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Kako da ne!

Tih 50% je još vrlo optimistično i ušminkano. Iako, lokalno, žive u ovim vukohebinama postjugoslavenskog prostora, djeca su dio globalnoga svijeta. I barem 80% njih, poslije školovanja, žele i živjeti u tom svijetu, ne samo u BiH. Na cijelom ovom perifernom prostoru Starog kontinenta, od Vardara pa do Triglava.

Jasnije?

Moderno ropstvo. Jel sada jasno zasto ta divna EU dopusta nacionalistims da orgijaju po BiH i negiraju sve sto se moze negirati. Sutra kad bi se dogovorili i bilo kakav kompromis napravili, eto ti njih da to razvale. Imas 3 varijante crpljenja radne snage. Prva je HR varijanta, ubace te u EU i propisima te umrtve i drze na niskim granama. Drugs varijanta je da drze organizovan haos kao u BiH sa statusok quo, i treca varijanta je Srbija i totalitarni rezim. U sve tri varijante narod odlazi jer nema perspetkive, sigurnosti i pravde. A EU trlja ruke, dobija jeftinu mladu rasplodnu radnu snagu sklonu asimiliranju. Nema to vise veze sta mi mislimo i kako cemo postupiti. EU je zlo koje sebe hrani i ima moc da nam kreira zivote.

lol

>>Tih 50% je još vrlo optimistično i ušminkano. Iako, lokalno, žive u ovim vukohebinama postjugoslavenskog prostora, djeca su dio globalnoga svijeta. I barem 80% njih, poslije školovanja, žele i živjeti u tom svijetu, ne samo u BiH. Na cijelom ovom perifernom prostoru Starog kontinenta, od Vardara pa do Triglava. ka Kako da ne!<< Vrlo je jednostavno, ne daju nam razlog da ostanemo. Stalno iste suplje price i nacionalisticki pokreti, politicari i djeca im se vozaju u porscheima i kupuju po 30 nekretnina, a mi se trebamo normalno osjecati sto ne mozemo udahnuti od stresa i razmisljanja kako prezivjeti ovaj mjesec? Naravno da smo svi otisli ili odlazimo.

Kalen

Moderno ropstvo. Jel sada jasno zasto ta divna EU dopusta nacionalistims da orgijaju po BiH i negiraju sve sto se moze negirati. Sutra kad bi se dogovorili i bilo kakav kompromis napravili, eto ti njih da to razvale. Imas 3 varijante crpljenja radne snage. Prva je HR varijanta, ubace te u EU i propisima te umrtve i drze na niskim granama. Drugs varijanta je da drze organizovan haos kao u BiH sa statusok quo, i treca varijanta je Srbija i totalitarni rezim. U sve tri varijante narod odlazi jer nema perspetkive, sigurnosti i pravde. A EU trlja ruke, dobija jeftinu mladu rasplodnu radnu snagu sklonu asimiliranju. Nema to vise veze sta mi mislimo i kako cemo postupiti. EU je zlo koje sebe hrani i ima moc da nam kreira zivote. ka Jasnije? djelomično si u pravu ali to ropstvo još je izraženije ovdje gdje bi kao trebali voliti svoje robovlasnike jer su naši . Ne vidim ništa lošeg u tome da naša djeca imaju šire vidike nego što smo to mi imali jeli salamu i frtalj hl**** i gledali patriotske filmove na crno bijeloj televiziji. Neka ide ko god može i nije zakasnio. Uvijek se može vratiti u svoju vukojèɓiñu.

IVA

Sta je problem. Uvijek su ugostitelji odlazili u Hrvatsku i Sloveniju i u istom procentu i prije 40-50 g Zašto školuju zanimanja za koja se zna da neće biti posla

IVA

Moderno ropstvo. Jel sada jasno zasto ta divna EU dopusta nacionalistims da orgijaju po BiH i negiraju sve sto se moze negirati. Sutra kad bi se dogovorili i bilo kakav kompromis napravili, eto ti njih da to razvale. Imas 3 varijante crpljenja radne snage. Prva je HR varijanta, ubace te u EU i propisima te umrtve i drze na niskim granama. Drugs varijanta je da drze organizovan haos kao u BiH sa statusok quo, i treca varijanta je Srbija i totalitarni rezim. U sve tri varijante narod odlazi jer nema perspetkive, sigurnosti i pravde. A EU trlja ruke, dobija jeftinu mladu rasplodnu radnu snagu sklonu asimiliranju. Nema to vise veze sta mi mislimo i kako cemo postupiti. EU je zlo koje sebe hrani i ima moc da nam kreira zivote. ka Jasnije? IDI BALO ONANIRAJ I NE PIŠI GLUPOSTI .IZ BIH 75 G SU KUHARI I KONOBARI ODLAZILI U HRVATSKU I SLOVENIJU KAO I ZIDARI A SA SELA U NJEMAČKU .NEZNAS NIŠTA

/ Najnovije