Popodnevni presjek u BiH: Novih 108 zaraženih, tri osobe preminule

Radiosarajevo.ba
Popodnevni presjek u BiH: Novih 108 zaraženih, tri osobe preminule
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovano ukupno 108 novozaraženih koronavirusom, a od posljedica zaraze preminule su tri osobe.

U Republici Srpskoj je, prema podacima od nedjelje, 28. juna, 40 osoba pozitivno na COVID-19, a u Federaciji BiH 68.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS je saopćeno da su većina novozaraženih radnici fabrike za preradu ribe kod Stoca, u Federaciji BiH.

U RS je testirano je 280 uzoraka, a virus je potvrđen kod 14 osoba iz Ljubinja, 13 iz Bileće, tri iz Laktaša, po dvije iz Prijedora i Mrkonjić Grada i po jedno iz Banje Luke, Bosanske Dubice, Trebinja, Istočne Ilidže, Novog Grada i Teslića.

Dvije osobe u RS, kod kojih je potvrđen koronavirus, su preminule. Kako se navodi, riječ je o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Teslića i Prijedora, sa udruženim oboljenjima.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirana su 484 uzorka, od kojih je 68 pozitivnih na COVID-19.

Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U FBiH je zabilježen jedan smrtni slučaj, a radi se o starijoj ženskoj osobi iz Lukavca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 2.201 slučaj koronavirusa, preminule su ukupno 124 osobe kod kojih je potvrđena zaraza, a oporavilo se 1.315 osoba.

U Federaciji BiH do sada je koronavirus potvrđen kod 1.988 osoba, zabilježena su 54 smrtna slučaja, a oporavilo se 1.022 pacijenta.

U Bosni i Hercegovini je, prema ovim podacima iz FBiH i RS, do sada zabilježeno 4.269 slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo ukupno 183 osoba, a oporavilo se 2.338 pacijenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije