Ponovo zapalio internet: Novalićeva ponuda za pomoć Njemačkoj hit na mrežama

11
Radiosarajevo.ba
Ponovo zapalio internet: Novalićeva ponuda za pomoć Njemačkoj hit na mrežama
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Optuženi u aferi

Na inicijativu premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici razmatrala informaciju o pružanju međunarodne pomoći Saveznoj Republici Njemačkoj povodom obilnih kiša i poplava koje su uzrokovale veliki broj poginulih i nestalih osoba, te ogromnu materijalnu štetu.

Premijer Novalić odmah je uputio i pismo ambasadoru Savezne Republike Njemačke u BiH, u kojem je ponudio pomoć u angažiranju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Riječ je o angažmanu združenih specijalističkih timova ovih federalnih uprava, koji mogu pomoći u utvrđivanju identiteta osoba te pronalasku i spašavanju unesrećenih.

Nakon ovoga uslijedili su mnogobrojni komentari koji ismijavaju premijera FBiH.

"Premijer entiteta nudi pomoć? Čiju? Entitetsku? Ili je odlučio da se (ipak) poigra države?", napisao je Dragan Mioković, jedan od legendi odbrane Sarajeva i penzionisani policajac.

"U rubrici 'vjerovali ili ne'!
Nadam se samo da prijateljska Njemačka ovo neće shvatiti kao šprdnju i provokaciju, jer je Fadil Novalić u toj mjeri neozbiljna i neodgovorna pojava da bilo kome nudi pomoć bilo koje vrste, a Njemačkoj pogotovo", na svom Facebook profilu napisao je šef Kluba SDP-a Damir Mašić. 

"Moram ponovo, jače od mene. Dakle lik koji je s malinarom uvezao trulja respiratore, koji ne zna stavit masku i zakopčat sako, koji se bukvalno sprda s nama i imaginarnim vakcinama, sada nudi pomoć najjačoj ekonomiji EU i jednoj od najjačih država svijeta. Sve te je*lo i neje*lo!", napisao je na svom Twitter nalogu glavni i odgovorni uradnik portala Inforadar.ba Almedin Šišić te dodao:

"Fodil Novalić želi da pošalje spasioce u Njemačku. Kraj vica."

Još jedan od zanimljivih komentara je i ovaj: "Ovo što je Novalić ponudio pomoć Njemačkoj ko ono 'ako ti šta treba, tu sam' a konta u sebi 'molim te nemoj ništa tražiti'"

U nastavku, evo još nekih: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije