Ponovo upozorenje za roditelje u BiH, ovaj put u Mostaru: "Nepoznata žena htjela je uzeti dijete"

1
Radiosarajevo.ba
Ponovo upozorenje za roditelje u BiH, ovaj put u Mostaru: "Nepoznata žena htjela je uzeti dijete"
Foto: Bljesak.info / Ilustracija (na slici nije park opisan u tekstu)

Na društvenim mrežama ponovno se pojavilo alarmantno upozorenje jednog roditelja iz Mostara koji se našao u nezavidnoj situaciji te upućuje apel roditeljima da djecu tokom izlaska van ne ispuštaju iz vida.

Pazite na djecu

Ovaj roditelj je u jednoj Facebook grupi napisao kako je njegovo dijete u parku htjela uzeti nepoznata žena te je pribranošću tete čuvalice izbjegnuta veća trauma.

Škola u Živinicama upozorila roditelje: "Nepoznata žena vrbuje djecu, zaprijetila da će opet doći"

Škola u Živinicama upozorila roditelje: "Nepoznata žena vrbuje djecu, zaprijetila da će opet doći"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

"Danas u parku teta čuvalica je bila s mojim sinom i crvenokosa žena srednjih godina prišuljala se sleđa i pokušala ga uzeti. Naravno, teta je reagirala, odmah ga je povukla k sebi, uslijed čega je dijete palo i porezalo se na kamenčiće po čelu.

Žena je vikala: "Daj mi da ga uzmem, imam i ja djecu, želim ga uzeti."

Teta ga je odmah stavila u kolica i pobjegla iz parka. Ovo se dogodilo usred bijela dana. Čuvajte svoju djecu i ne ispuštajte pogled ni na sekundu s njih jer očito ima svakakvih ljudi", napisao je zabrinuti i prestrašeni roditelj koji se nije predstavio jer, kako navodi, ne želi izazvati paniku u obitelji, piše Večernji.

Objava je izazvala pozornost drugih roditelja, koji su ogorčeni da se takve situacije događaju u ovom gradu, ali i svjesni činjenice da živimo u nesigurnom društvu u kojem je sve moguće. Iz policije se još nisu oglasili.

U proteklom razdoblju zabilježen je i određen broj prijava policiji u kojima se navode pokušaji otmice djece. Neke od tih prijava bile su neutemeljene, dok je u nekim slučajevima pokrenuta istraga.

U septembru ove godine policiji je prijavljen slučaj pokušaja otmice dječaka (12). Kako su tada prijavili roditelji djeteta, sve se odvijalo prilikom povratka iz škole. Prema tvrdnjama njegove majke Belkise El Hariri, dječak se oko 12.15 vraćao kući iz škole, međutim, u navedenoj ulici pored njega se zaustavio automobil iz kojeg ga je muškarac pozvao da uđe. Dječak je to odbio i trčao sve do kuće. O svemu je upoznata policija.

Još slučajeva

"Raj za pedofile": Roditelji upozoreni na aplikaciju koju mnoga djeca koriste!

"Raj za pedofile": Roditelji upozoreni na aplikaciju koju mnoga djeca koriste!

Pokušaj otmice nedavno je prijavljen i u Sarajevu, gdje je navodno starija osoba u blizini škole dječaka uhvatila za ruku i povukla prema sebi. U ovom slučaju spominjao se i crni kombi u kojem je navodni otmičar pobjegao.

Druga osnovna škola Živinice prije nešto više od mjesec dana objavila je na svojoj Facebook stranici i fotografije žene koja je navodno pokušala jednu učenicu odvesti sa sobom. Nepoznata žena srednjih godina zaustavila je učenicu drugog razreda pred školom, razgovarala s njom i ponovno na ulazu u školu prišla toj djevojčici nagovarajući je da pođe s njom. Zaprijetila joj je da ne smije nikome govoriti i da će opet doći. Kamere su sve zabilježile.

Nekoliko godina prije ispred sarajevske Osnovne škole "Pofalići" nepoznati muškarac je, izlazeći iz bijelog kombija, pokušao oteti jednog dječaka. Muškarac je iz kombija rekao dječaku da krene s njim, što je dječak odbio, te sve prijavio razrednici, nakon čega se u cijeli slučaj uključila policija. Zbog svega navedenog apelira se na roditelje da razgovaraju sa svojom djecom i upozore ih na opasnosti, kao i na djecu da svaku sumnjivu komunikaciju s osobama prijave roditeljima i nadležnim tijelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije