Ponovo uhapšen Smail Toromanović, nekadašnji savjetnik gradonačelnika Bihaća

E. H.
Ponovo uhapšen Smail Toromanović, nekadašnji savjetnik gradonačelnika Bihaća
Smail Toromanović, nekadašnji savjetnik bivšeg gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića uhapšen je u srijedu u Bihaću, zbog utjecaja na svjedoke u istrazi koja se provodi protiv Galijaševića i drugih.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona za Radiosarajevo.ba Toromanović, koji je u prošlosti obnašao poziciju direktora Poljoprivrednog zavoda USK-a, a bio je i kandidat SDA za načelnika Cazina 2012. godine, uhapšen je po drugi put.

Podsjetili su i kako je vršio utjecaj na svjedoke u istrazi koja se protiv Galijaševića i drugih provodi zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Podsjećamo, Emdžad Galijašević, tadašnji gradonačelnik Bihaća zajedno s Toromanovićem uhapšen je u junu prošle godine u velikoj akciji FUP-a i Tužilaštva. S njima je uhapšena i Galiješevićeva supruga Adelaida, koja je bila zaposlenica Gradske uprave, te Jasmin Stambolija, načelnik Službe za komunalne djelatnosti.

Stambolija je kasnio priznao krivicu i bit će svjedok Tužilaštva u ovom slučaju.

U ovom slučaju još nije podignuta optužnica, iako je od hapšenja proteklo gotovo 18 mjeseci, a trenutno je u toku istraga imovine stečene krivičnim djelom, te se optužnica očekuje uskoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije