Mito: Galijašević uzeo 10 posto za isplatu duga građevinskoj firmi

BIRN - Justice Report
Mito: Galijašević uzeo 10 posto za isplatu duga građevinskoj firmi
Arhiv / Emdžad Galijašević
Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević uhapšen je zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 KM, potvrđeno je u Tužilaštvu Usko-sanskog kantona.

Galijašević je uhapšen u okviru posebnih istražnih radnji, odnosno simuliranja predaje novca. S njim su uhapšeni i njegova supruga, savjetnik i načelnik za komunalne djelatnosti Općine.

Naime, gradonačelnik Bihaća je uhapšen nakon što je od lokalnog privrednika tražio mitu u iznosu od 10.000 KM ili 10 posto kako na naložio Gradu Bihaću isplatu duga od 100.000 KM njegovoj firmi, saopćeno je danas na konferenciji za medije Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Oni trenutno također imaju status osumnjičenih. Ovu akciju provode službenici Federalne uprave policije po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. Za gradonačelnika Bihaća Galijašević je izabran u oktobru 2012. godine.

"Galijašević ima svoju viziju boljeg Bihaća, kojom želi ostvariti što bolji ambijent za život svojih sugrađana, te podobno tlo za dolazak investitora, a samim tim i stvaranje novih radnih mjesta", navodi se na stranici grada Bihaća.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije