Ponovo se uspostavlja avio linija Zagreb - Mostar

1
Radiosarajevo.ba
Ponovo se uspostavlja avio linija Zagreb - Mostar
Foto: Facebook / Aerodrom Mostar

Redovita avio linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u maju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je uz sufinansiranje prijevoznika preko ove zračne luke povezana sa Evropom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.

"Ideja je da nam Zagreb, kao jedan od ozbiljnijih hubova, bude put ili vrata u svijet. U gradskome proračunu smo izdvojili iznos od milion maraka (oko pola milijuna eura) za tu namjenu", rekao je gradonačelnik Mario Kordić. Nedavno su u Mostaru o ponovnoj uspostavi zračnog prometa između hercegovačkog središta i Zagreba razgovarali predstavnici vlasti BiH i hrvatski potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 

U razgovorima je sudjelovao i gradonačelnik Mostara. Kordić je, najavljujući obnavljanje linije, rekao kako je raspisan natječaj za odabir vazdušnog prijevoznika koji bi povezivao Zagreb i Mostar. Pojasnio je kako bi ova linija trebala biti uspostavljena s početkom maja ove godine, a odvijala bi se dva puta sedmično. 

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

Od početka epidemije koronavirusa 2020. vazdušna luka u Mostaru nije se oporavila te nema nijednu redovnu liniju. Preko ljeta charter letovi prevoze uglavnom hodočasnike za svjetski poznato katoličko hodočasničko mjesto Međugorje.

U prva dva mjeseca ove godine kroz ovu zračnu luku prošlo je svega 35 putnika, a lokalni mediji ističu kako ta brojka još nije premašila broj od 60 zaposlenih, piše Index hr. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije