Najkraći let na svijetu: Sjednete na avion i na ostrvu ste za 90 sekundi

0
Radiosarajevo.ba
Najkraći let na svijetu: Sjednete na avion i na ostrvu ste za 90 sekundi
Foto: Instagram / Najkraći let na svijetu

Najkraći let na svijetu organizuje avio-kompanija koja upravlja Orkney Interisland uslugom i saobraća od Kirkwalla do Sjevernih ostrva u Škotskoj.

Ovo uključuje poseban fenomen, to je najkraća avio-linija na svijetu između ostrva Westray i Papa Westray, gdje put traje punih 90 sekundi.

Svako ostrvo u arhipelagu Orkney na sjeveru Škotske ima svoju jedinstvenost i sva su savršena za posmatranje ptica, šetnju i opuštanje na plaži pored starih svjetionika.

Brza i jednostavna priprema - bez pečenja: Kremasta torta s tri vrste čokolade

Brza i jednostavna priprema - bez pečenja: Kremasta torta s tri vrste čokolade

Sve ovo je dostupno turistima zahvaljujući kompaniji Orkney Interisland, koja omogućava turistima da 'skoknu' sa ostrva na ostrvo, piše TU Magazin.

Međutim, letenje nije baš najudobnije iskustvo. U kabini ima samo osam sjedišta, a buka motora je nemilosrdna. U samom avionu nema pogodnosti, nema hrane, pića ili toaleta.

Ipak, postoji nešto posebno u ovom letu što biste, da niste ranije znali, shvatili nakon skoro dva minuta putovanja. Za samo 90 sekundi avion više neće biti u vazduhu, sleteće na pistu. Cijena ovakvog leta je oko 39 eura, povratna karta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije