Najkraći let na svijetu: Sjednete na avion i na ostrvu ste za 90 sekundi

0
Radiosarajevo.ba
Najkraći let na svijetu: Sjednete na avion i na ostrvu ste za 90 sekundi
Foto: Instagram / Najkraći let na svijetu

Najkraći let na svijetu organizuje avio-kompanija koja upravlja Orkney Interisland uslugom i saobraća od Kirkwalla do Sjevernih ostrva u Škotskoj.

Ovo uključuje poseban fenomen, to je najkraća avio-linija na svijetu između ostrva Westray i Papa Westray, gdje put traje punih 90 sekundi.

Svako ostrvo u arhipelagu Orkney na sjeveru Škotske ima svoju jedinstvenost i sva su savršena za posmatranje ptica, šetnju i opuštanje na plaži pored starih svjetionika.

Uskoro je kraj goveđe zime, evo šta to znači

Uskoro je kraj goveđe zime, evo šta to znači

Sve ovo je dostupno turistima zahvaljujući kompaniji Orkney Interisland, koja omogućava turistima da 'skoknu' sa ostrva na ostrvo, piše TU Magazin.

Međutim, letenje nije baš najudobnije iskustvo. U kabini ima samo osam sjedišta, a buka motora je nemilosrdna. U samom avionu nema pogodnosti, nema hrane, pića ili toaleta.

Ipak, postoji nešto posebno u ovom letu što biste, da niste ranije znali, shvatili nakon skoro dva minuta putovanja. Za samo 90 sekundi avion više neće biti u vazduhu, sleteće na pistu. Cijena ovakvog leta je oko 39 eura, povratna karta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije