Ponovo se oglasili iz hotela Heco nakon požara: "Sumnjamo na namjerno podmetanje"

4
Radiosarajevo.ba
Ponovo se oglasili iz hotela Heco nakon požara: "Sumnjamo na namjerno podmetanje"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pijaca Heco, dan nakon velikog požara

Razorni požar na pijaci Heco u Sarajevu je šokirao Bosnu i Hercegovinu, a materijalna šteta koja je nastala je ogromna. Ponovo su se oglasili vlasnici pijace koji su kazali da nema povrijeđenih ni nastradalih.

"Požar u Hotelu Heco Plus, koji se desio u srijedu 24. janura 2024. godine. Hotelu Heco Plus ovim požarom je pričinjena višemilionska šteta. Hvala Bogu nismo imali povrijeđenih i nastradalih.

Istog dana kada je došlo do požara u javnosti se pojavila informacija da objekat nije imao hidrante zbog čega je bilo onemogućeno efikasnije gašenje požara, to je demantovano.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Također, brojnim radnicima vlasnik Sead Heco je obećao da neće ostati bez posla. Demantujemo novinarske laži da Hotel Heco Plus nema hidrante, prava istina je da ih ima više na različitim lokacijama Hotela. Sumnjamo na namjerno podmetanje požara.

Ovim putem vlasnik Hotela Sead Heco obećava da neće niko od njegovih radnika ostati bez posla.

Štetu će sanirati vlastitim sredstvima i ubrzo će sve biti sanirano i nastavljamo dalje gdje smo stali. Na Heci radi 5.500 ljudi, a naš načelnik se nije udostojio da obiđe požar, a ne da ponudi pomoć. Sramota. Porodica Heco, svi uposleni, kao i svi pogođeni ovom velikom tragedijom, vam se od srca zahvaljuju na lijepim riječima i podršci".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije