Ponovo se aktivirali požari u Jablanici i Konjicu

0
Radiosarajevo.ba
Ponovo se aktivirali požari u Jablanici i Konjicu
Fena / Aktivirali se požari u Jablanici i Konjicu

Tokom jučerašnjeg dana aktivirao se požar iznad Donje Jablanice, kao i požar na lokalitetu Zvekuša u konjičkoj općini.

Na požarištu iznad Donje Jablanice u blizini Kamenoloma pored profesionalnih vatrogasaca u gašenju požara sudjeluju pripadnici GSS-a, volonteri i građani.

Vatra gori na nepristupačnom terenu i potrebno je djelovanje iz zraka, priopćio je Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

U podnožju planine Zvekuše na lokalitetu Galata sinoć je ugašen lijevi krak požara, a danas se nastavlja gašenje i lokaliziranje desnog kraka.

U kasnim večernjim satima u subotu pripadnicima Vatrogasne jedinice Općine Konjic na terenu je podršku pružio i načelnik općine Konjic Osman Ćatić, navode iz Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic.

Podsjetimo, zbog brzog rasplamsavanja požarnih čvorišta na nepristupačnom terenu djelovao je helikopter Helikopterskog servisa RS koji je vrlo dobro pogađao. Helikopter je napravio 10 izbačaja vode, čime je stavljen pod kontrolu jedan požarni rukavac, koji je imao tendenciju brzog širenja i spuštanja u pravcu naselja Donja Jablanica, saopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije