Ponovo poplavili podvožnjaci u Sarajevu: Sanela Prašović tvrdi da ima rješenje

Radiosarajevo.ba
Ponovo poplavili podvožnjaci u Sarajevu: Sanela Prašović tvrdi da ima rješenje
Foto: Privatni album / Sanela Prašović Gadžo

Obilna kiša koja je u poslijepodnevnim satima pogodila Sarajevo, po ko zna koji put prouzrokovala je probleme na sarajevskim saobraćajnicama.

Sve to se svaki put oslika i poplavljenim podvožnjacima u sarajevskim naseljima Buća Potok i Buljakov Potok.

I ovaj put je bilo dovoljno tek nekoliko minuta jake kiše da podvožnjak potpuno poplavi i zaustavi normalno odvijanje saobraćaja u ovom dijelu grada.

Tim povodom na svom Facebook profilu oglasila se Sanela Prašović Gadžo, sekretarka Saveza za bolju budućnost (SBB) i kandidatkinja za načelnicu Općine Novi Grad, koja tvrdi da ima rješenje za ovaj veliki problem.

Njenu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti, uz dozvolu:

"Koliko godina unatrag dragi građani sa područja općine Novi Grad Sarajevo slušate različito profilirane laži o rješavanju ovih problema?

Svaki put kada kiša malo više pada, podvožnjak prema Buća Potoku i Buljakovom Potoku poplavi. I ne samo mjesto podvožnjaka. Poplavi i cesta, pa osim što se spašavate jedva izvlačeći iz vozila, morate i da vozite poplavljenom cestom moleći se da vam se vozilo ne zaustavi.

Eh, vidite, učinkovita općinska vlast ne izvlači se i ne pronalazi izgovore pričom o nadležnostima. Učinkovita općinska vlast traži rješenja, koordinira sa drugim nivoima vlasti, riješava i sanira problem i čini život građana boljim.
Potpuno je nedopustivo što ovaj problem nije poodavno riješen.

I nemojte da vas lažu da se to ne može riješiti. Može. Naravno da može. A ja znam kako. I uradit ću to", napisala je Sanela Prašoović Gadžo na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije