Ponovo počinju noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja

1
Radiosarajevo.ba
Ponovo počinju noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja
Foto: Fena / Tunel Crnaja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine za sada se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu.

Kiša pada u zapadnoj Bosni i ponegdje u Hercegovini, ali su meteorolozi najavili padavine i u ostatku zemlje.

BIHAMK upozorava na povremeno jake udare vjetra, posebno u jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Povodom održavanja biciklističke trke, danas će se etapno obustavljati saobraćaj na putu Derventa-Srbac-Bosanska Gradiška-Laktaši-Banja Luka.

U toku su radovi na zamjeni dilatacije na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog čega se saobraća dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova BIHAMK izdvaja i puteve: Zenica-Žepče (Golubinja), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna i Priboj-Teočak.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) od sutra, 18. aprila ponovo počinju noćne obustave saobraćaja u vremenu od 23:30 do 04:30 sati.

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase na dionici Rudo-granični prelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena je na 20 km/h.

Zbog Katoličkog Uskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije