Pogledajte kako večeras izgleda tunel Crnaja: Ljetnim gužvama sve bliži kraj

0
J. Ć.
Pogledajte kako večeras izgleda tunel Crnaja: Ljetnim gužvama sve bliži kraj
Foto: EPA-EFE / Tunel Crnaja

Prva faza radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnom putu M17 između Konjica i Jablanice je završena.

To znači da će biti omogućeno dvosmjerno saobraćanje kroz ovaj tunel, danas u 12 sati u periodu od 5 do 20 sati, potvrđeno je iz JP Ceste Federacije BiH.

Kako su istaknuli, od 25. juna do 1. septembra od 5 do 20 sati promet će se odvijati bez zastoja u oba smjera, te se u ovom vremenskom periodu radovi neće izvoditi.

U periodu od 20 do 5 sati izvođač će uspostaviti odvijanje prometa jednom trakom uz upotrebu semafora naizmjeničnim propuštanjem.

Upravo večeras, iza 21 sat, ekipa portala Radiosarajevo.ba prošla je kroz tunel Crnaja, nakon što su uspjeli uhvatiti "zeleno svjetlo" za prolaz jednom trakom na semaforu.

Ono što smo mogli primjetiti, a to je za svaku pohvalu, da se saobraćaj odvija bez velikog zastoja te da su vozači svjesni da svaki sekund može biti veoma važan, pa i ne prave velike gužve te ne zaustavljaju nepotrebno vozila da bi zbunili druge sudionike u saobraćaju.

Ako je suditi prema ovim kadrovima, ljetnim gužvama će brzo doći kraj. Znamo, bit će ih, ali će se daleko manje čekati na prolaz bilo iz pravca Konjica prema Jablanici ili u drugom smjeru.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije