Ponovo odgođeno ročište protiv Milorada Dodika

3
Radiosarajevo.ba
Ponovo odgođeno ročište protiv Milorada Dodika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Ročište koje je danas trebalo biti održano u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu protiv predsjednika entiteta RS Milorada Dodika ponovno je odloženo.
 
Dodikova odbrana tražila je izuzeće sudije Mirsada Strike i još sedam sudija koji su aktivni na ovom predmetu. Strika je na ročištu kazao da mu se "čini da se cijeli proces namjerno odugovlači".

Dodikov advokat Goran Bubić izjavio ranije jutros da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres pred Sudom BiH jer je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgađanje ovog ročišta s obzirom na to da je Lukić u bolnici. 

Međutim, sudija je odbio ovaj zahtjev.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, v. d. direktora Službenog glasnika RS, za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su Dodik i Lukić krivično djelo počinili u periodu od 1. do 9. jula, svjesno, iako su znali da je visoki predstavnik donio odluku kojom se stavlja van snage Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji je usvojila NSRS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije