Ponoćni press CiK-a BiH: 'Odaziv je bio 47,73 posto, već dolaze zahtjevi za poništenje izbora'

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Još 4 godine ovoga nečega

Sami smo sebe poništili glasajući za neke koji su nas uništavali 20 tak godina, mislim na 3 stranke. I izbori su beskorisni ako ne donose promjene. Kao da odlučujemo kome dajemo legalitet da nas pljačka, vara i laže.

Znate li za lazne nacionalnosti i “konstituentne”

Naciju odredjuje DRZAVLJANSTVO, a etniju u Bosni oredjuje nacionalnost drzave Kraljevine SHS. Kraljevine ni Jugoslavije odavno nema, ali njihove bivse nacije se koriste kao proxy igraci Srbije i Hrvatske u vidu konstitutivnih etnosa, u cilju ostvarivanja velikodrzavnih ciljeva. Niti su im dijaspora, niti su genetski vecinski slaveni, niti ih je bilo u Bosni do XX vijeka. Nisu narod ni Hrvatske ni Srbije. Zabluda, neznanje, spin je govoriti o NACIJAMA srbima i hrvatima u BiH. Sem ako nisu iseljenistvo tih drzava, a onda su u BiH NACIONALNE MANJINE poput Engleza, Francuza, Nijemaca, … Glupo je govoriti o nacionalnostima u BiH za gradjane koji nisu dijaspora!!

Nadimak

Sami smo sebe poništili glasajući za neke koji su nas uništavali 20 tak godina, mislim na 3 stranke. I izbori su beskorisni ako ne donose promjene. Kao da odlučujemo kome dajemo legalitet da nas pljačka, vara i laže. ka Još 4 godine ovoga nečega . Samo shvati da je sve matrica skovana u Dejtonu kao ludjacka kosulja. Mozemo birati koga god hocemo, ali svi isto rade jer je tako zakodirano. Nije do nas ni nase volje. Ovaj sistem samo proizvodi podjele, mrznju, strahove, krize, egzodus, siromastvo, propadanje, separatizam, petokolonastvo,… Nista dobro ne donosi. Svi pruzili sape na nase resurse, ljudske i civilizacijske vrijednost (jezik, kulturu, tradiciju), teritoriju,..

071

3.440.000 biraca, oko 2.000.000 stanovnika, 2.500.000 izdatih licnih karata, 47.000 registrovanih biraca iz inostranstva. I nikom ovdje nista nije cudno?

Samo 47% glasalo

A ostatak 53% praznih glasačkih listića je ostalo otvoreno za potencijalne manipulacije. Dok ovo narod ne shvati i dok izlaznost na izbore ne bude preko 70% ništa se neće promijeniti.

071

@Samo Izlaznost to ne rjesava, odnosno rjesava djelomicno, jer sto vise stvarnih i prisutnih glasaca izadje da glasa teze je pokrasti izbore (obim logistike za kradju izbora postaje nesavladiv). Danas je u stvari fakticki bila visoka izlaznost - 3.440.000 biraca, 2.000.000 stanovnika, a zvanicna izlaznost skoro 50%. Ispada da je izaslo preko 85% glasaca koji su stanovnici BiH. Ni to nije realno. Trebalo bi zaista prvo srediti biracki spisak, i onda uvesti i sve druge mjere koje pomazu regularnost i transparentnost izbora. Osim toga, poznato je da neupotrebljeni listici nisu jedini nacin kradje izbora...

/ Najnovije