Ponesite kišobrane: Tokom dana kiša u ovim dijelovima BiH. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Ponesite kišobrane: Tokom dana kiša u ovim dijelovima BiH. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni je registrovana slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Sokolac -4; Bjelašnica -3; Bugojno i Zenica -1; Banja Luka, Drvar, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 0; Ivan Sedlo i Prijedor 1; Gradačac i Široki Brijeg 3; Stolac 4; Livno i Mostar 5; Trebinje 7; Bihać i Neum 10°C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Jači lokalni pljusak je moguć na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je lošija u odnosu na protekli dan. Pogoršanje vremena i pojačano južno strujanje, negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Uticaj promjene postepeno će se, sa odmicanjem dana, iz Hercegovine i sa jugozapada Bosne, proširiti ka ostatku zemlje.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak, 1.12.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje uglavnom prije podne. Lokalno jači pljusak je moguć na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša. U drugom dijelu dana slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Povremeno su mogući olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C. 

U subotu, 2.12.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. U večernjim satima vjetar će oslabiti i mijenjati smjera na sjever. Temperatura zraka većinom između 13 i 19°C.

Meteorolozi otkrivaju u kojem mjesecu će snijega u Bosni i Hercegovini pasti više nego uobičajeno

Meteorolozi otkrivaju u kojem mjesecu će snijega u Bosni i Hercegovini pasti više nego uobičajeno

U nedjelju, 3.12.2023., pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. 

U ponedjeljak, 4.12.2023., pretežno sunčanije prije podne. Novo naoblačenje sa zapada u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu do 8°C, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije