Poljoprivrednici pozvali borce: Deblokirajte saobraćaj na Šićkom Brodu

Radiosarajevo.ba
Poljoprivrednici pozvali borce: Deblokirajte saobraćaj na Šićkom Brodu

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH pozvalo je borce da deblokiraju saobraćaj na Šićkom
Brodu i da se za riješavanje svojih problema obrate nadležnim institucijama.

"Iako imamo razumijevanje za njihove zahtjeve, borci moraju biti svjesni da su blokadom ključne prometnice na kantonu potpuno blokirali i poljoprivrednu proizvodnju. Mljekari u Tuzlanskom kantonu su u ovom trenutku u velikom problemu jer već dva dana ne mogu prevoziti proizvedeno mlijeko prema dobavljačima. Ako se blokada nastavi, mlijeko će propasti pa će poljoprivrednici pretrpjeti ogromne štete", navodi se u pozivu kojeg potpisuje predsjednik Udruženja Nedžad Bićo.

Podsjećaju da je TK veliki proizvođač mlijeka, te da je mljekarstvo najrazvijenija grana poljoprivede u BiH od koje žive hiljade porodica.

"Zbog njih i u njihovo ime apeliramo da slijedite primjer vaših saboraca iz drugih djelova zemlje i napustite Šićki Brod. Ne smijete se za vaša prava boriti nauštrb drugih kategorija društva. I među nama ima onih koji su se borili za ovu zemlji i danas zaslužujemo da nam omogućite da neometano radimo naš
posao", stoji u pozivu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije