Politički transfer koji je digao BiH na noge: Kenan Uzunović pojačao Klub NES-a, Kasumović demantira

10
A. S.
Politički transfer koji je digao BiH na noge: Kenan Uzunović pojačao Klub NES-a, Kasumović demantira
Foto: Facebook / Kenan Uzunović u prostorijama NES-a

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Kenan Uzunović napustio je BHI-KF Fuada Kasumovića i pristupio je Klubu NES-a u Parlamentu Federacije BiH.

Saopćenje iz Kluba NES-a prenosimo u cijelosti:

"Građani koji su nas odabrali da zastupamo njihove interese u Parlamentu Federacije BiH uvijek su iznad svih politika. Upravo taj stav ujedinjuje pojedince i grupe, pa je tako danas Klub zastupnika Narodnog evropskog saveza BiH u Federalnom parlamentu ojačan još jednim iskrenim borcem za prava građana - naveli su iz NES-a.

Sramotno: NSRS jednoglasno usvojila zaključke koji negiraju genocid u Srebrenici

Sramotno: NSRS jednoglasno usvojila zaključke koji negiraju genocid u Srebrenici

Diplomirani komunikolog Kenan Uzunović iz Zenice politički je aktivan već niz godina i skupa sa ostalim kolegama iz Narodnog evropskog saveza nastavit će svoje djelovanje u Parlamentu Federacije BiH.

"Razvojni projekti, bolja zakonska rješenja i još niz drugih poslova i aktivnosti čiji cilj je poboljšanje života svih građana Federacije, sada su pred nama i radujemo se novim radnim pobjedama", dodali su iz NES-a.

Zastupnik Kenan Uzunović pojačao Klub NES-a u Parlamentu Federacije BiH Građani koji su nas odabrali da zastupamo...

Posted by NES BiH - Narodni evropski savez BiH on Tuesday, April 25, 2023

Zanimljivo, ubrzo nakon toga se oglasio zenički gradonačelnik i lider BHI-KF Fuad Kasumović, koj ije naglasio da Kenan Uzunović nije prešao u NES i da je sve izmišljotina.

Kasumović je to objavio na društvenim mrežama.

"Po tvrdnjama Kenana Uzunovića, on je još uvijek član Bosanskohercegovačka inicijativa-KF", napisao je Kasumović.

Zanimljivo, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Kenan Uzunović kratko se oglasio na društvenim mrežama, ali nije ni potvrdio pisanje NES-a ni demantirao Fuada Kasumovića.

Uzunović je samo napisao: 

"Ideje koje sam zastupao nikada neću izdati. Podržat ću formiranje vlasti isključivo bez SDA", napisao je Uzunović na Facebooku.

Šta će od svega biti tačno - pokazat će vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije