Oglasio se Fuad Kasumović o štrajku zeničkih rudara

6
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Fuad Kasumović o štrajku zeničkih rudara
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fuad Kasumović

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović oglasio se na svom Facebook nalogu o štrajku zeničkih rudara.

Kasumović nije prisustvovao današnjem sastanku u Vladi, kojeg je sazvao ministar Nermin Džindić, a na kojem se trebalo razgovarati o problemima zeničkih rudara, tačnije o njihovom rješenju.

Objavu Fuada Kasumovića prenosimo u cijelosti:

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

"U vezi sa aktuelnim dešavanjima u RMU 'Zenica', pozivam federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića i generalnog direktora JP 'Elektroprivreda BiH' Admira Andeliju da rade svoj posao i osiguraju uslove za nesmetan rad zeničkih rudara i isplatu njihovih primanja.

Zahvaljujući domaćinskom odnosu i sistemskom rješavanju problema, Grad Zenica ima stabilan budžet i svoje obaveze pravovremeno izvršava, te očekujemo da resorno federalno ministarstvo i menadžment visokoprofitabilnog društva EPBiH izvršavaju svoje obaveze prema uposlenicima, među koje spadaju i zenički rudari ali institucijama i ustanovama kao što je i Grad Zenica.

Podsjećam da dugovanja Elektroprivrede BiH prema Zeničanima datiraju iz 2005. godine, te da nema opravdanja za nepoštovanje više sudskih presuda u korist Grada Zenica koji je uvijek imao razumijevanja. Tim prije jer smo često radili vaš posao, apelovali da se ovaj skoro dvije decenije stari problem riješi na zadovoljstvo svih strana, a posebno građana Zenice", napisao je Kasumović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije