Policijska uprava Prijedor: Pronađena 32 ilegalna migranata

AA
Policijska uprava Prijedor: Pronađena 32 ilegalna migranata
Foto: Fena / Ilustracija
Policijski službenici Policijske uprave Prijedor juče su na području Prijedora, Bosanske Dubice i Bosanskog Novog otkrili 32 ilegalna migranta, koji su na teritoriju Bosne i Hercegovine ilegalno ušli iz susjednih zemalja.

Prijedorska policija prvu grupu od 15 migranata uočila je i kontrolisala oko 15.30 sati. Izvršenim provjerama, utvrđeno je da se radi o državljanima Sirije, Afganistana i Bangladeša, nakon čega su lica predata u nadležnost Službe za poslova sa strancima, Terenski centar Banja Luka.

"Oko 18.40 sati, na području opštine Bosanska Dubica, policijski službenici zatekli su 15 ilegalnih migranata, za koje je utvrđeno da se radi o državljanima Sirije, Afganistana i Iraka. Navedena lica su predata u nadležnost pripadnika Granične policije BiH, kancelarija Bosanska Gradiška", navodi se u saopštenju Policijske uprave Prijedor.

Policijski službenici Policijske stanice Bosanski Novi, oko 20.40 sati, na području ovog grada uočili su dva lica ilegalna migranta, za koje je utvrđeno da se radi o državljanima Pakistana, nakon čega su predani u dalju nadležnost pripadnika Jedinice granične policije Dobrljin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije