Policija ZDK izdala upozorenje građanima

0
Radiosarajevo.ba
Policija ZDK izdala upozorenje građanima
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U proteklih nekoliko dana, na području Zeničko-dobojskog kantona evidentirano je više požara nastalih uglavnom prilikom izvođenja proljetnih radova na čišćenju livada i obradivih površina, spaljivanjem niskog rastinja, korova i slično, koji su za posljedicu imali nastupanje većih materijalnih šteta.

Sa ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojim je došlo do ovih požara, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su poduzimali mjere i radnje na terenu, te su dosadašnjim aktivnostima u jednom slučaju procesuirali lice koje je, kako je utvrđeno, na svojoj parceli u Brezi izazvalo požar zapalivši travu i nisko rastinje, koji se kasnije proširio na susjedne parcele i pomoćni objekat vlasništvo lica R.A., iz Breze.

Objekat je tom prilikom u potpunosti izgorio. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza, a lice koje je izazvalo požar, F.S., rođen 1957. godine, iz Breze, će nakon dokumentovanja navedenog krivičnog djela biti prijavljeno Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Izazivanje opće opasnosti“ iz člana 323. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Bursać: Šta je Dodikov plan za 150.000 Bošnjaka? Pogledajte potočarsko mezarje i sve će biti jasno

Bursać: Šta je Dodikov plan za 150.000 Bošnjaka? Pogledajte potočarsko mezarje i sve će biti jasno

Ovom prilikom posebno upozoravamo građane da će u narednom periodu, službenici policije postupati po svim prijavama za požare, te intenzivno raditi i djelovati na prikupljanju informacija u vezi sa nastankom istih.

Protiv lica za koja budu postojali osnovi sumnje da su izazvali požar, bilo sa umišljajem ili iz nehata, preduzet će se odgovarajuće mjere u okviru utvrđenih nadležnosti, navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije