Policija ušla u Općinu Ilijaš, sve više građana ispred zgrade

3
Radiosarajevo.ba
Policija ušla u Općinu Ilijaš, sve više građana ispred zgrade
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilijaš

U Ilijašu pred zgradom Općine sekuplja sve više građana koji ukazuju na izborne malverzacije.

Oni traže ponovno brojanje glasačkih listića za načelnika Općine s obzirom na to da se kandidat "Četvorke" Amar Dovadžija požalio na moguće nepravilnosti prilikom brojanja glasova. 

Podsjetimo, Dovadžija je sinoć proglasio pobjedu, no prema današnjim rezultatima prednost ima Akif Fazlić (SDA).

Velid Fazlić, predsjednik Općinske izborne Komisije (OIK) Ilijaš kazao je da se članovi OIK-a nalaze u Općini gdje čekaju dolazak Centralne izborne komisije i preuzimanje glasačkog materijala.

U zgradu su ušli i pripadnici specijalnih jedinica.

Kako je Fazlić pojasnio, OIK je sav izborni materijal zaprimiio i takav izborni materijal su unijeli u bazu podataka CIK-a.

"Međutim baza podataka ne može da generiše podatke zato što ima nekih nelogičnosti u tim zapisnicima biračkih odbora. I u takvoj situaciji traži se otvaranje vreća od strane CIK-a da se vidi o čemu se radi kako bi se ispravilo i kako bi se generisali podaci te objavili rezultati. Nakon tih sedam biračkih mjesta Narod i pravda je nama podnio zahtjev za brojanje svih 33 biračkih mjesta na području Općine Ilijaš", rekao je Fazlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije