Policija podnijela izvještaj protiv načelnika Doboja Obrena Petrovića

Radiosarajevo.ba
Policija podnijela izvještaj protiv načelnika Doboja Obrena Petrovića
0 / Obren Petrović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijeli su nadležnom tužilaštvu u Doboju izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nesavjestan rad u službi protiv pet lica O.P. (61), M.Ć. (63), R.M. (59), N.P. (52) i V.J. (32), potvrđeno je u MUP-u RS-a.

Srna nezvanično javlja da je izvještaj podnesen protiv gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, Milana Ćorića, Radmile Mlinarević, Nenada Paleksića i Velibora Jerinića. 

Za ove osobe se sumnja da su u svojstvu ovlaštenih lica grada Doboja i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove - Područne jedinice Doboj, u suprotnosti sa zakonskim i podzakonskim aktima uknjižili poslovni prostor u Doboju kao vlasništvo grada, nakon čega je prodat na licitaciji u iznosu od 62.500 KM. 

Na ovaj način teže je povrijeđeno pravo pravnog subjekta iz Banja Luke koji i danas ne raspolaže poslovnim prostorom, iako je rješenjem Osnovnog suda u Doboju navedeni prostor dosuđen tom pravnom subjektu kao vlasniku, te kao takav uknjižen u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove - Područna jedinica Doboj. 

Riječ je o poslovnom prostoru u ulici Ćuprijska broj 11, poslovna prostorija broj 11. 

Izvještaj su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli policijski službenici Policijske uprave Doboj i Uprave kriminalističke policije u MUP-u Srpske. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije