Policija 'čisti' vozila s gradskih ulica u Sarajevu: Pauk služba radi cijelu večer

6
Radiosarajevo.ba
Policija 'čisti' vozila s gradskih ulica u Sarajevu: Pauk služba radi cijelu večer
Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Pripadnici MUP-a KS imaju mnogo posla

U Sarajevu pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i nadležne vučne službe KJKP “Rad” u petakl uvečer, 16. augusta, uklanjaju vozila sa sarajevskih ulica koja nisu propisno parkirana.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju građana i umjetnika “Obala Art Centar Sarajevo” za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva, Zelenih beretki, Čemaluša, Radićeva, Franca Lehara i Kulovića, radi održavanja 30. Sarajevo Film Festivala.

Prema rješenju Ministarstva saobraćaja KS, privremenu izmjenu režima saobraćaja treba provesti na sljedeći način:

Goran Ivanišević za Radiosarajevo.ba: 'Prvi put sam na Sarajevo Film Festivalu i zaista uživam'

Goran Ivanišević za Radiosarajevo.ba: 'Prvi put sam na Sarajevo Film Festivalu i zaista uživam'

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS,

Zabranjuje se parkiranje u ulici Branilaca Sarajeva za vrijeme odobrene izmjene režima saobraćaja kompletnom dužinom saobraćajnice,

Za vrijeme izmjene režima saobraćaja zabranjuje se parkiranje u ulici Zelenih beretki kompletnom dužinom saobraćajnice.

Parkirana vozila na mjestima privremene izmjene režima saobraćaja ukloniti putem intervencije pripadnika MUP-a i angažovanjem nadležnih vučnih službi KJKP “Rad”.

Alternativni pravci kretanja na dijelu potpune obustave saobraćaja su saobraćajnice koje se ukrštaju s dionicama trase kretanja učesnika.

Vršiti povremena propuštanja ranije parkiranih vozila radi izlaza prema alternativnim pravcima kretanja sa svih parking površina, čiji su priključci u spoju sa ulicama u kojima je na snazi izmijenjeni režim saobraćaja.

Taksi štand u ulici Branilaca Sarajeva u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta” Sarajevo za vrijeme izmjene režima saobraćaja dislocirati na mjesto autobuskog stajališta naspram ulice Šenoina.

Radi sigurnog odvijanja saobraćaja, u odobrenom periodu, potrebno je izvršiti privremeno izmještanje terminala “Dom Armije”, kao i osigurati prisustvo nadležne službe svih operatera JGPP, koji će vršiti izmjenu režima linijskog javnog gradskog prijevoza u skladu s ovim rješenjem.

Taksi štand u ulici Zelenih beretki premjestiti na prvi susjedni taksi štand koji nije obuhvaćen privremenom izmjenom režima saobraćaja.

Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja organizator manifestacije je dužan ukloniti potrebne rekvizite za održavanje manifestacije, te dovesti saobraćajnice u prethodno stanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije