Polemika Konakovića i Devića: Vi, ko biva, niste znali kome dajete pare?

Radiosarajevo.ba
Polemika Konakovića i Devića: Vi, ko biva, niste znali kome dajete pare?
PrtScr / Elmedin Konaković

Danas je u Sarajevu nastavljena online 25. Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj se govorilo o uplati sredstava iz Budžeta Kantona Sarajevo web portalu Sarajevska sehara.

Posebno je bilo interesantno pratiti sukob zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Naroda i pravde (NiP), tačnije Jasmine Biščević-Tokić i Mahira Devića s jedne te Elmedina Konakovića s druge strane.

Kako je kazala Biščević-Tokić, nedopustivo je bilo izdvojiti novac "bošnjačkih poreskih obveznika" za finansiranje medija na kojem se vrijeđaju majke Srebrenice tako što se implicira da su nepismene te da je Srebrenica prodata.

U međuvremenu se uključio i Mahir Dević koji je kazao kako je njegova stranačka kolegica odlično argumentirala iz razloga što je bilo dosta replika na njen govor, ali je dodao i to kako je nekadašnja šestorka znala za sporna pisanja navedenog portala koja su bila, prema njegovim riječima, politički organizirana.

Isto tako, Dević je direktno prozvao Konakovića kazavši kako "NiP ko biva nije znao kome ide novac", na što je lider NiP-a odgovorio da Dević ovim tvrdnjama optužuje i UNDP-a koji je direktno bio uključen u proces dodjele sredstva.

"Nedopustivo je da to nazivate bošnjačkim novcem. To je politika Dragana Čovića i Milorada Dodika i u tome uživate. Vi jedni druge branite. Imate Novalića i Sarajlića. Ona nije dobro pripremila tačku. Notorna je laž, ljigavo je, tvrditi da je neko znao za takva pisanja i da je bilo politički organizirano. Sramotno je to što NiP optužujte za finansiranje takvih pisanja", istakao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije