Pokrenuta peticija za uvođenje zvaničnog naziva za građane BiH: Bosanka i Bosanac

/ Komentari (17)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Maricar Rale

Ko ce vam se bolan izjasnjavati kao nekakva Bosanka ili Bosanac? Samo vi BiH muslimani. Sad cemo se narednih 50g natezati i oko ovih naziva. Genijalno!

Mustafa AGA

***

Ante HVO

turski zaostatak opet pravi probleme u Bosni povijesnoj Hrvatskoj zemlji,mijenjali bi tisucljetnu povijest od 7 vijeka sa onom iz 1992......

***

***

Bošnjak

Mislim da ste sa ovom peticijom i prijedlozima preuranili pogotovo u današnjoj situaciji kada je stanje u državi najgore od Deytona do danas. Kada bude neko blagostanje i kada ljude neće biti briga za svoje torove onda bi mozda to zamisljeno bilo u redu. Ovako samo dolijevate ulje na vatru a bosnjake ponovo izlazete nejedinstvu. To je radio SDP pa su nagovarali ljude da se pišu Bosanci , pa Bosanci i Hercegovci pa ...... Isto je i u Crnoj Gori gdje su Bosnjake razbili na 4-5 naziva i isto toliko birackih tijela. Pitam se kome je sada ovo palo na pamet ??? Ko je ova organizacija i koga predstavlja ? Lako je pametovati na sigurnoj distanci.

Haha

O čemu ovi hakademici brabonjaju? Uvijek si se mogao izjasniti na popisu kao “bosanac”. I to pravo je iskoristilo 2% muslimana

Ralle

Možete samo sanjati o tome!!!

Nadimak

Napokon. Samostalna, nezavisna i sekularna BiH

Gost_Radio_Sarajeva

Prvo treba promjeniti ime u Bosna. I Hrvati se slažu, oni taj dio koji im je posebno mio, zovu Herceg Bosna. Kako bi bilo kad bi se Hrvatska zvala Hrvatska, Slavonija, Istra i Dalmacija?

Nadimak

Ko ce vam se bolan izjasnjavati kao nekakva Bosanka ili Bosanac? Samo vi BiH muslimani. Sad cemo se narednih 50g natezati i oko ovih naziva. Genijalno! ka Maricar Rale a ti si kao onaj tip sto ljude dijeli po vjeroispovijesti umjesto na dobre i lose. U podjeli na dobre ili lose, ti si los. Tj. G...vno od covjeka.

Gost_Radio_Sarajeva

turski zaostatak opet pravi probleme u Bosni povijesnoj Hrvatskoj zemlji,mijenjali bi tisucljetnu povijest od 7 vijeka sa onom iz 1992...... ka Ante HVO Mi bi samo da se vratimo na granice iz 1390-e.

Panzer

Sejdo je tako muljo,milion potpisa za gradjansku,hahaha pa se uredno prijavljivo Paka patak,mini,Miki,betmen itd

***

***

Ma fino je to, ja bih prvi, al prije 30 godina.

Sada je malo prekasno za to. A vidis i sa ovom inicijativom predsjednik umjesto predsjednista postaje jako jasno STA I KO se kriju iza te inicijative, tako da ce to propast.

***

***

Ратко

turski zaostatak opet pravi probleme u Bosni povijesnoj Hrvatskoj zemlji,mijenjali bi tisucljetnu povijest od 7 vijeka sa onom iz 1992...... ka Ante HVO

Borac sa Žuča

Peticija na pogrešnom portalu. Portal se nije udostojio da ista bude uvijek vidna kada se god otvori (pokrene). Nakon po*****h par sati peticija je već bila sakrivena, kao i sad što je. Očito da je želja nekih sa ovog portala da peticija za uvođenje zvaničnog naziva za građane BiH: Bosanka i Bosanac ne uspije.

/ Najnovije