Pokrenuta inicijativa da se Radićeva preimenuje u ulicu Jovana Divjaka

/ Komentari (14)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

ohO

Ovo podrzavam...ako je iko zasluzio on je

moke

Samo nek se ulica Azize Sacirbegovic ne mjenja. Ona je minder pitama hranila.

Jole

Samo prvo pitajte Cosica da se nebi nasao neko uvrjedjen!?

Sto ne zamijenite Mustafu sa Jovom?

tu su negdje a ko ce u Dobrosevicema to skontati? Ionako su sve doseljenici

Alan

Treba dati njegovo ime bivšoj "dobrovoljačkoj" odnosno sada Hamdije kreševljakovića...

King

Ni manje ni vise nego Radiceva? E bravo kreteni.

Nek ti je vječna slava i hvala!

Ako su Armija BiH i Vlada BiH skrivali, a zatim nisu na adekvatan način sankcionirali zločin koji je izvršen nad civilima u Sarajevu 1992. 1993. godine, pa i onaj u Grabovici, Uzdolu i dr., moja je moralna obaveza da se ogradim od takvog ponašanja najodgovornijih lica u državi BiH, a u znak protesta odričem se čina brigadnog generala Armije BiH.

Stani ba Mtel nije čovjek još ni ukopan! Ehaaa! Zaslužan jeste ali neće Mtel odlućivati o tome kolike su njegove zasluge!

.

zato je bio veliki čovjek

Jedini koji je prosvjedovao protiv ove dženaze bio je Jovan Divjak koji je u pismu Aliji Izetbegoviću upitao "kako je mogao organizirati pokop ovog kriminalca?". Izetbegović je odgovorio da je morao "zbog sve većeg političkog pritiska", ne preciziravši o čemu se radi. Međutim, sve je ostalo na internom pismu, a Alija Izetbegović se nije distancirao od te manifestacije. Samo prisustvo Bakira Izetbegovića na manifestaciji je shvaćeno kao znak predsjedničkog blagoslova Cacine dženaze.

koma

Ložionička je bolja opcija, od Elektroprivrede do Mercator-a. Niko ne bi trebao biti uvrijedjen tim prijedlogom, a ulica na toj lokaciji zaslužuje bolje ime od sadašnjeg.

Dado

Sta se odmah lozite. To je prijedlog one budaletine reufa bajrovica koji je deklarirani fasista i kroatofob. Siguran sam da se moze naci druga prikladnija opcija a da se ne ide ovako niz dlaku bosnjackim radikalima! Bajrovic na ovaj nacin zeli poslati ruznu poruku Hrvatima koje mrzi. Nemojte nasjesti na provokaciju tog naciste i djilkosa!

Mikic

Jos.jedna u nizu gluposti DFa. Divjak.zasluzuje ulicu, zaskuzuje.i vise ali zasto Radiceva? Zato ne Titova ili MM Baseskije? Populisticka nebuloza. Propadaju pa zeljni paznje,.poletjeli da budu prvi. Stranka bez obraza lisena bilo kakvog.legitimiteta. Pustite covjeka.da se ohladi, da ga.posteno sahranimo.

Sarajka

Apsolutno sam protiv debilnog trenda mijenjanja naziva ulica, osim onih koje su nazvane po zlocincima. To ce proizvsti sto problema, kako stanovnicima te ulice koji moraju mijenjati sve moguce dokumente, a to fino kosta, itd. Ljudina poput cika Jove zasluzuje da se po njemu nazove (preimenuje) most Drvenija i kasarna pod Bistrikom i to je prava simbolika!

Hm

Super, ulica po još jednom zločincu u fašističkom Sarajevu! Ništa novo!

/ Najnovije