Pojavio se snimak sa sastanka Mehmedagića i Tadić, OSA poziva da se utvrdi ko je snimao

10
Radiosarajevo.ba
Pojavio se snimak sa sastanka Mehmedagića i Tadić, OSA poziva da se utvrdi ko je snimao
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Osman Mehmedagić i Senka Nožica

Iz Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA BiH) oglasili su se saopćenjem povodom objave u pojedinim medijima da je generalni direktor ove institucije Osman Mehmedagić tajno snimao sastanak sa tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić.

Saopćenje iz OSA BiH prenosimo u cijelosti bez korekcija:

"Kao i mnogo puta do sada kada je u pitanju Obavještajno-sigurnosna agencija/Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, radi se o neosnovanom napadu na OSA/OBA BiH i njenog generalnog direktora Osmana Mehmedagića.

Pozivamo sve relevantne institucije u ovom slučaju da izvrše provjeru ko je snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i razgovor između osoba koje imaju pristup tajnim podacima.

Vještačenjem snimka vrlo jednostavno se može utvrditi ko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u zvaničnim prostorijama Tužilaštva BiH. OSA/OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zloupotrijebili resurse Agencije za bilo koju ličnu svrhu što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija.

Još jednom pozivamo sve relevantne institucije, kako domaće tako i međunarodne, isključujući Tužilaštvo BiH, da provjere i ustanove ko je neovlašteno snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu BiH čiji je domaćin bila glavna tužiteljica Gordana Tadić.

Još jednom ističemo, OSA/OBA BiH i njen generalni direktor nisu učestvovali u ovom očiglednom nezakonitom djelu", navodi se u saopćenju iz OSA BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije