BiH / Pojačana frekvencija vozila na cestama, gužve na graničnim prijelazima

09. 08. 2021. u 20:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smijera.

Na izlazu iz Bosne i Hercegovine kolone vozila su na graničnim prelazima: Deleuša, Zupci, Gabela Polje, Kamensko, Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Gradina i Gorica, objavili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Povremeno se duže kolone vozila formiraju i na graničnim prijelazima sa obje strane Neuma (Neum I i Neum II). Na graničnim prelazima Doljani i Ivanica nema dužih čekanja na izlazu iz BiH, ali su kolone vozila u prostoru između dva granična prelaza, na ulazu u Hrvatsku. Granični prelaz Trebimlja-Čepikuće je u funkciji, ali iz BIHAMK-a upozoravaju na gust dim, zbog požara.

Pojačana je frekvencija vozila na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini, pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever - Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do pet sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik - Orašje, Doboj - Rudanka i Stolac – Hutovo, zaključuju iz BIHAMK-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA