Pojačan promet vozila, kolika su zadržavanja na granici?

Fena
Pojačan promet vozila, kolika su zadržavanja na granici?
Pixabay / Ilustracija
Relativno povoljni uvjeti za vožnju i umjeren promet vozila karakterišu saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Na autoputu A-1 Drivuša-Kakanj do 18.00 sati obustavljen je saobraćaj u preticajnoj traci na dionici od petlje Drivuša do nužnog prijelaza.

Zbog neophodnih radova u tunelu Ivan, na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Konjic, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.  

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prijelazima promet vozila je povremeno pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije