Pogledajte zašto su sarajevski specijalci jedna od najspremnijih policijskih jedinica u BiH

1
A. Ka.
Pogledajte zašto su sarajevski specijalci jedna od najspremnijih policijskih jedinica u BiH
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Pokazna vježba sarajevskih specijalaca

Baza Sektora za policijsku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u sarajevskom naselju Nahorevo danas je više ličila na "ratnu zonu".

Topovski udari, dimne bombe, hapšenja samo su neke od simuliranih situacija koje su se mogle vidjeti tokom izvođenja pokazne vježbe u kojoj su učestvovale najelitnije jedinice sarajevskih "plavaca" - Specijalna policijska jedinica, Jedinice interventne policije i Jedinice operativne podrške.

Vježba je održana danas, u poslijepodnevnim satima, na dan kada sarajevski policajci obilježavaju Dan policije Kantona Sarajevo i, naravno, Dan grada Sarajeva.

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Kako je zabilježila ekipa portala Radiosarajevo.ba na mjestu događaja, izvedeno je više pokaznih vježbi od simulacije hapšenje visokorizičnih osoba do simulacije razbijanja masovnih nereda.

Kako je to sve izgledalo i zašto su sarajevski specijalci jedna od najspremnijih policijskih jedinica u BiH, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Podsjetimo, danas je delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije položila cvijeće na spomen obilježjima te je odala počast ubijenim i poginulim policjacima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije