Pogledajte šta se dešavalo u Neumu na prodaji odmarališta Feroelektra

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte šta se dešavalo u Neumu na prodaji odmarališta Feroelektra
Foto: Radiosarajevo.ba / Radnici Feroelektra u Neumu

Radnici Feroelektra će još morati čekati kako bi došli do svojih zarađenih plata, jer je u Općinskom sudu Čapljina ponovo otkazana današnja prodaja odmarališta u Neumu, ovog nekadašnjeg privrednog bh. giganta.

Planirano današnje ročište za prodaju je odgođeno zbog nepovoljne epidemiološke situacije, te zbog opasnosti širenja zaraze koronavirusa.

Na snimku i fotografijama koje smo dobili iz Neuma vide se svi zainteresirani za kupovinu koji su na mjestu događaja imali priliku razgledati stambene jedinice koje se nude na prodaju u ovom jedinom bh. gradu na moru.

Podsjetimo, novac od prodaje ovog objekta išao bi za naplatu potraživanja radnika po pravosnažnim presudama za neisplaćene plate još od 2007. godine.

Radi se o 35 apartmana, a njihova cijena je 2,8 miliona maraka.

Pored toga, na prodaju su još tri poslovna prostora ukupne površine 116 metara kvadratnih za 344 hiljade KM, kao i zemljište površine 1.532 kvadrata koje je procijenjeno na 459 hiljada maraka.

Novo ročište je zakazano za 6. i 7. maj, s početkom u 10 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije