Zbog jakih pljuskova: Gužve na putevima, čekanja na graničnim prijelazima

0
Radiosarajevo.ba
Zbog jakih pljuskova: Gužve na putevima, čekanja na graničnim prijelazima
FOTO: Screenshot / Kolaps u Sarajevu

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do pet sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima Donja Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnom prelazu Kamensko duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnim prelazima Zupci i Doljani gužva je na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

I na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Pogledajte soabraćajni kolaps u Sarajevu danas nakon pljuska N1 televizije:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije