Pogledajte privođenje monstruma koji je brutalno ubio psa Medu

11
Radiosarajevo.ba
Pogledajte privođenje monstruma koji je brutalno ubio psa Medu
Foto: X/Screenshot / Aleksandar Matić priveden u PU Istočno Sarajevo

Bosanskohercegovačka javnost potresena je stravičnim snimcima iz Istočnog Sarajeva gdje je muškarac Aleksandar Matić upucao psa, zavezao ga za traktor, te vukao po ulici, a potom i pokušao živog zakopati.

Muškarac iz Istočnog Sarajeva, uhapšen je ranije u nedjelju, 22. septembra, nakon što je svezao psa za traktor i vukao ga po ulici.

Informaciju su za medije potvrdili iz Policijske uprave Istočno Sarajevo. Prema riječima glasnogovornice PU Istočno Sarajevo Vesne Stokanović, protiv uhapšenog muškarca pokrenute su zakonske mjere i odmah je uhapšen.

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Ovaj tragičan incident izazvao je osude brojnih udruženja za zaštitu životinja i građana, koji su se odlučili okupiti na mirnim protestima ispred Zemaljskog muzeja 28. septembra, u vremenu od 12 do 14 sati.

"Cilj skupa je izmjena i dopuna postojećeg zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, stop zlostavljanju! Dođite u što većem broju i, ako možete, ponijeti transparent ili uraditi bedž sa slikom Mede", poručuju organizatori putem društvenih mreža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije