Pogledajte privođenje Ibrahima Hadžibajrića i Alme Destanović u Tužilaštvo KS

4
Radiosarajevo.ba
Pogledajte privođenje Ibrahima Hadžibajrića i Alme Destanović u Tužilaštvo KS
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje Ibrahima Hadžibajrića u Tužilaštvo KS

Tužilaštvu Kantona Sarajevo predati su Ibrahim Hadžibajrić (60), načelnik sarajevske općine Stari Grad i Alma Destanović (42), sekretarka Općine Stari Grad, koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Start".

Ibrahim Hadžibajrić i Alma Destanović sumnjiče se da su počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara ili drugih oblika koristi i pranje novca.

"Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužioci odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenima", kazali su iz Tužilaštva KS.

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

U akciji su uhapšeni i Seid Hadžibajrić (29), sin načelnika Ibrahima Hadžibajrića, zatim E. K. (33), E. B. (38), E. R. (31) i M. D. (33), svi iz Sarajeva.

Seid Hadžibajrić, E. K. (33), E. B. (38), E. R. (31) i M. D. (33) sumnjiče se da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca.

Podsjetimo, akciju "Start" izveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije