Pogledajte poruke kojima su ucjenjivali Ivana Begića

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte poruke kojima su ucjenjivali Ivana Begića
Foto: Gerila.info / Poruke kojima se ucjenjivalo

Ivan Begić, čiji privatni video je objavljen nedavno, podnio je krivičnu prijavu protiv urednika informativnog programa Alternativne televizije Banja Luka Nenada Trbića, direktora te televizije, Srđana Kevca, i Milana Šekare, urednika portala atvbl.com.

Prijava je, kako se u prijavi navodi, podnesena zbog krivičnih djela "Povreda ravnopravnosti građana", "Izlaganje opasnosti" "Neovlašteno korištenje ličnih podataka" i "Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje", a u vezi sa krivičnim djelom "Ucjena".

Advokati koji zastupaju Begića zatražili su od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske da budu dostavljena imena policajaca koji su vršili službene radnje kao i spisak preduzetih službenih aktivnosti, a po prijavljivanju ucjene od strane Ivana Begića, piše Gerila.info.

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Begić je ucjenu preko SMS poruka prijavio u septembru ove godine, a Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je tada od strane policije obaviješteno o ucjenama i prijetnjama koje je dobijao odbornik u Skupštini grada Banja Luka. Traženo je i od Tužilaštva da dostavi spisak svojih, do sada u ovom predmetu, preduzetih aktivnosti.

Prije nekoliko dana iz OJT Banja Lukaa je, za Gerila info, rečeno da oni ne vode nikakvu istragu po službenoj dužnosti zbog objavljivanja privatnog video snimka, a da će to učiniti tek ukoliko oštećeni prijavi da je oštećen. U OJT Banjaluka su tada prećutali da je to tužilaštvo o svemu obaviješteno u septembru.

OJT Banja Luka smo, danas ponovo, pitali u kojoj fazi je istraga i ko je sve saslušan u istrazi, ukoliko ona uopšte postoji. Odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo.

Inače, istragu po prijavi iz septembra vodi tužiteljka Žana Bojić, a Begić će, potvrdio je da će tražiti njeno izuzeće.

Nezvanično, znaju se imena osoba koja su slala poruke Begiću zahtjevajući prvo 500.000 a zatim i 1,5 miliona eura u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnog privatnog video sadržaja koji kompromituje Begića. Iste osobe vode i neke od novootvorenih internet sajtova na kojima se objavljuju prorežimski tekstovi isaopštenja.

Begić je, potvrdio je za Gerila.info, tražio da Tužilaštvo kao svjedoke sasluša Goricu Dodik, kćerku Milorada Dodika, Dragoslava Topića, odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka i Mladena Ilića, SNSD-ovog predsjednika Skupštine grada Banja Luka, zbog toga što su oni na društvenim mrežama najavljivali objavljivanje spornog video snimka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije